Pin Mat '54

10,50

Excl. BTW: 10,50

Excl. BTW:
10,50
Model:
Pin Mat '54

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

2-D hard emaille pin op een ondergrond van zilverkleurig metaal. Aan de achterzijde zitten 2 knopsluitingen die door middel van een klemmend veertje zeer stevig vast zitten. De Mat '54 is 40 mm lang en 14,5 mm hoog.

Uiteraard is deze uitvoering van de Hondekop gemaakt naar het evenbeeld van de 766, van welke het nummer terug te vinden is op de neus. (je moet wel goede ogen hebben)


De Mat '54 (Materieel '54) is onze eerste "klassieke" uitgave. Deze trein die vernoemd is naar het jaar waarin deze besteld werd, kreeg vanwege de ronde ietwat uitstekende neus als snel (onofficieel) de bijnaam Hondekop.
De Hondekop was op het nederlandse spoor te vinden vanaf 1956 (ze werden besteld in 1954, maar arriveerden pas 2 jaar later daadwerkelijk in de dienstregeling), en zijn hier gebleven tot aan de laatste rit in 1996. In de begin jaren was deze trein overwegend groen met een cremekleurige snor, vanaf 1968 werden ze overgeschilderd naar de toen nieuwe huisstijl van de Nederlandse Spoorwegen, het welbekende geel met blauw.

Inmiddels is de Hondekop al heel wat jaren uit het spoorbeeld verdwenen, met één uitzondering. Het treinstel met nummer 766, tegenwoordig in het bezit van Stichting Hondekop is het enige treinstel dat nog rijvaardig is, en ook met enige regelmaat terug te vinden is op verschillende ritten door het land.
Stichting Hondekop heeft deze 766 sinds 2008 helemaal gereviseerd zodat deze er weer tip top uitziet.Mocht u meer willen weten over de Stichting Hondekop, ga dan vooral eens kijken op hun website:
 


Of neem een kijkje op hun Facebookpagina:

Foto Credit links: http://www.nicospilt.com/index_HondekopVier.htm Nico Spilt
Foto Credit rechts: https://twitter.com/nsreiziger/status/749174201211351040 @NS reiziger
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder